مبلغ 567،906،003 ریال به مشترکین تجاری دیماندی که در طرح پاسخگویی بار و پیک سایی سال 1396 همکاری کرده اند به عنوان تخفیف تعلق گرفته است
ضوابط اجرایی مشترکین تجاری دیماندی در سال 96
فرم تفاهم نامه همکاری مشترکین تجاری دیماندی
راهکارهای مدیریت مصرف در بخش تجاری
مدیریت مصرف برق در بخش تجاری
عملکرد و فروش انرژی نشان می دهد که مراکزتجاری قریب ۷ درصد از کل انرژی مصرفی را به خود اختصاص داده اند که این انرژی در وسایل برقی آنها از جمله لوازم روشنائی ، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ، یخچالها و فریزرها مصرف شده است .
ساعات اوج مصرف چگونه بوجود می آید
در ایران در ساعات اولیه شب ، وسایل روشنائی و برخی ازلوازم الکتریکی دیگر به مدار وصل میشوند . چون مجموع بار این گونه مصارف بیش از بار مصرف کنندگانی مانند صنایع یک نوبته ، ادارات و ... است که از مدار خارج شده اند ، لذا بار مصرفی در این ساعات به حداکثر مقدار خود می رسد و به آن ساعات اوج مصرف می گویند . معمولا این ساعات همواره در مدت ۴ ساعت اولیه شب از حوالی غروب ، اتفاق می افتد و بخش تجاری در ایجاد این قله بار موثر است .
مدیریت مصرف برق سعی در کاهش این قله بار و تعدیل آن دارد که در مواردی با رهنمودهای فرهنگی و ایجاد تغییرات ساده در چگونگی مصرف قابل اجرا است . برخی از توصیه ها در شاخه های عمده مصارف تجاری به شرح زیر ارائه می گردد .
روشنایی در بخش تجاری
۱- در رنگ آمیزی دیوارها و سقف از رنگ روشن استفاده شود تا میزان بازتاب نور افزایش یابد.
۲- گرد و خاک موجود در محیط از میزان بهره نوری لامپها می کاهد ، تمیز کردن منظم لامپها سبب می گردد تا نوردهی بهتری داشته باشند .
۳- درصورت امکان ، استفاده ازلامپهای LED و یا SMD به همراه سنسور های هوشمند روشناییدرراهرو و زیرزمین دراولویت قرار گیرد.
۴- یک لامپ رشته ای ۱۰۰ وات بطور معمول حدود ده برابر یک لامپ LED ، برق مصرف می کند ، همچنین۱۰ برابرکمتر از لامپ های LED طول عمر دارد . از اینرو استفاده از لامپهای LED به کاهش هزینه برق شما نیز کمک می کند.
۵- در ساعات اوج مصرف ، خاموش کردن لامپهای اضافی باعث می شود که کلیه مشترکین از برق مطمئن برخوردار گردند.
۶- دقت شود هیچ فضائی بیهوده روشن نماند . همچنین سعی شود از روشنائی تجملی بیش از حد ، پرهیز گردد.
۷- چون بیش از ۹۰ درصد برق مصرفی در لامپهای رشته ای به گرما تبدیل می شود ، استفاده از این لامپها در تابستان باعث افزایش دمای محیط شده و نیاز به سیستم خنک کننده را افزایش می دهد.
۸- مصرف برق لامپ رشته ای ۱۰۰ وات ۵ برابر لامپ کم مصرف می باشد و باعث افزایش هزینه میشود .
۹- درمحل هایی از محیط کار که نور بیشتری مورد نیاز است ، به جای افزایش لامپها در محیط ، ازچراغهای موضعی و رومیزی استفاده گردد
استفاده از لوازم گرمایشی و سرمایشی در بخش تجاری
۱- در زمستان ، دمای مناسب در روز ۲۰ درجه سانتی گراد و در شب ۱۵ درجه سانتی گراد است . سعی شود با استفاده از ترموستات یا دماسنج ، دمای محیط را درحدود مقادیر فوق نگهدارید .
۲- درصورتیکه هوای محیط در زمستان بیش از اندازه مورد نیاز گرم شده بود ، به جای باز کردن در و پنجره ها بهتر است وسایل گرم کننده را خاموش نمایید .
۳- غیر اقتصادی ترین وسیله برای گرم کردن محیط ، بخاری برقی و جهت تهیه آب گرم ، آبگرمکن برقی است که لازم است از استفاده آنها اجتناب گردد .
۴- در تابستان ، دمای مناسب محیط کار یا زندگی درحدود ۲۶ درجه سانتی گراد است . با استفاده از ترموستات ، دمای محیط را در این حدود کنترل کرده و از کاستن بیش از حد آن جلوگیری نمایید.
۵- برای خنک کردن محیط ، میزان نیاز خود را ارزیابی نموده و به مقتضای درجه حرارت و شرایط محیط از یکی از وسایل خنک کننده نظیر پنکه ، کولر آبی یا کولر گازی با ظرفیت مناسب استفاده گردد.
۶- در اطراف پنجره ها از سایبان استفاده گردد تا درفصل تابستان از تابش مستقیم اشعه خورشید به
داخل ساختمان جلوگیری شود.
۷- کولرها را درفصل تابستان بطور منظم سرویس کنید. درهنگام نصب کولر ها دقت شود که عایق بندی کانالها رعایت شده ، درزهای اطراف آنها مسدود شوند و بر روی سقف کولر سایبان نصب گردد.
رهنمودهای کلی
۱- شایسته است نسبت به میزان مصرف برق حساس باشیم و میزان مصرف را از روی کنتور و ارقام موجود در قبض برق کنترل کنیم ، و برای صرفه جویی در هزینه ها در جهت کاهش تدریجی مصرف برق بکوشیم .
۲- همکاران خود را آگاه سازیم ، که در مصرف برق میزان اعتدال را رعایت کنند.
۳- هنگام خرید وسایل ، تجهیزات و دستگاههای برقی ، میزان نیاز خود را در نظر بگیریم و از خریدن تجهیزات و دستگاههای بزرگ و پرمصرف بپرهیزیم .
۴- هنگام خرید وسایل برقی ، توجه به میزان مصرف برق آنها ، عملی منطقی و معقول است .
تجهیزاتی را انتخاب کنیم که برق کمتری مصرف می کنند درحالیکه بازده زیادی دارند
۵- شایسته است با نورپردازی مناسب از مصرف برق به منظور زیبا سازی فضای کار یا ویترین فروشگاه و مانند آن درحد معقول استفاده شود .
۶- تاسیسات ساختمـان و محلهـای کـار را هرچند وقت یکبـار بوسیله اشخاص کار دان مورد رسیدگی قرار دهیم و از سالم بودن عایق ها و عایق بندیها ، همچنین از کارکرد درست پمپ ها ، رله ها ، مشعلها و اجزا ء دیگر مطمئن شویم .
۷- تا حد امکان از بکار بردن وسایل برقی پرمصرف مانند اتو ، ماشین لباسشویی و لامپهای پرمصرف در ساعت هـای اوج مصرف خودداری نمائیم . استفاده از لامپهای کم مصرف در ویترین مغازه ها ، بوتیک ها ، هتل ها و رستوران ها بسیار اقتصادی می باشد .
جهت استفاده مناسب و معقول از وسایل و تجهیزات برقی ، خوب است با مصرف برق آنها آشنا شویم.
یک کیلوات ساعت معادل است با :
- مصرف یک لامپ معمولی ۱۰۰ وات در ۱۰ ساعت - مصرف یک لامپ فلورسنت بلند ( مهتابی)در۲۰ ساعت - مصرف یک لامپ کم مصرف در ۴۰ ساعت - مصرف یک لامپ ال ای دی ۱۰وات در ۱۰۰ ساعت - مصرف یخچال معمولی در ۲۴ ساعت - مصرف فریزر بزرگ در ۱۲ ساعت - مصرف یخچال ویترینی ( متوسط) در ۱۲ ساعت - مصرف جارو برقی در ۱ ساعت - مصرف کامپیوتر در ۱۰ ساعت - مصرف بخاری برقی فن دار در نیم ساعت - مصرف هواکش در ۳۰ ساعت - مصرف پنکه در ۱۲ ساعت - مصرف کولر آبی در ۲ ساعت - مصرف کولر گازی در نیم ساعت - مصرف دریل برقی در ۴ ساعت - مصرف سماور برقی در۱ ساعت